Köp & Sälj

Följ oss på instagram på @drakarnaskoposalj för att se annonser på andra scouters begagnade utrustning!

Drakarnas köp & sälj är perfekt för dig som har en scoutskjorta, flytväst eller annan scoututrustning som du växt ur eller inte längre använder. Det är även perfekt för dig som är intresserad av att köpa scoututrustning second hand istället för att köpa nytt.

Vad kan man hitta/sälja?

Drakarnas köp & sälj fokuserar på scoututrustning. Kläder och utrustning som har med scouting och friluftsliv kommer finnas. Kårens representanter på instagram är dem som avgör om en produkt passar dessa riktlinjer. Produkter som inte faller inom denna kategori kommer inte läggas upp på kontot. Tveka inte med att höra av er antingen på instagram till @drakarnaskoposalj eller på mail till koposalj@drakarna.se om ni har några frågor eller undrar om er produkt passar riktlinjerna!

Exempelvis kan man hitta/sälja:

  • Scoutskjorta

  • Flytväst

  • Vandringsskor

  • Vandringskläder

  • Regnkläder

  • Kårkläder

  • Ryggsäck

  • Sovsäck

  • Liggunderlag

För att köpa

Hur gör man?

På vårt instagramkonto kommer det finnas annonser när det finns säljare som vill sälja en produkt. I annonsen kommer det finnas en beskrivning om produkten, dess användningsområde, skick, storlek (om relevant), osv. Där kommer det även finnas kontaktinformation till säljaren samt området där produkten finns. Som köpare får man själv kontakta säljaren och visa intresse. Köp, pris och betalning görs upp mellan köpare och säljare.

För att sälja

Hur gör man?

För att lägga upp en annons skickar man ett meddelande till instagramkontot @drakarnaskoposalj på instagram. I meddelandet ska en bild på produkten finnas med samt en komplett ifylld mall (som kan hittas nedan). En person i kåren kommer då lägga upp produkten i ett inlägg som en annons. Läggs annonsen inte upp inom 5 dagar, kan bero på mängden annonser som ska läggas ut, är det något som inte fyllts i ordentligt i mallen eller så faller produkten inte in i vår säljkategori. Om detta är fallet är det bäst om man dubbelkollar att allt är rätt ifyllt samt kontaktar instagramkontot igen för att informera, antingen att mallen nu är komplett eller att inget har lagts upp. I annonsen finns säljarens telefonnummer så potentiella köpare kan kontakta säljaren. När produkten är såld skickar säljaren ett meddelande till @drakarnaskoposalj som informerar om att produkten är såld så inlägget/annonsen kan tas ner.

Kontaktinformation

Det går alltid att kontakta drakarnas köp & sälj ifall det finns några frågor eller funderingar så kommer kårrepresentanterna försöka svara så fort som möjligt!