Köpa utrustning

Scoutskjorta

Som scout kan man behöva lite utrustning. Till exempel en scoutskjorta att ha på sig på möten, hajker och läger. Det kan man köpa på scoutshop. Länken finns nedan!

Hajk och Lägerutrustning

På hajker och läger finns det även annan utrustning man behöver så som sovsäck, liggunderlag, ryggsäck osv. Scoutshop har även här massa bra produkter och kit man kan kika på!

Flytväst

Under seglingssäsongen måste alla scouter i kåren ha en flytväst att ta med till mötena. Man bör ha en seglarväst, en sådan utan krage som finns på bilden till vänster. Vi rekommenderar flytvästen Baltic Genua. Den finns i massa storlekar och färger. Länken nedan är till Baltics egna hemsida men precis denna flytväst finns att köpa på många andra ställen, både online och i butiker.

Hur vet man att flytvästen passar?

Vikten som anger storleken är bara en rekommendation. Alla flytvästar har samma flytkraft, 50 N, vikten indikerar bara storleken på användaren. Viktigt är att flytvästen sitter bra på. När midjebandet är väl och bekvämt spänt ska det inte gå att lyfta axlarna på flytvästen så mycket högre än öronen på användaren.

Man kan även komplettera flytvästen med en grenrem för att se till att flytvästen sitter på bra!