Upptäckarscout

I Scouterna gör du spännande upptäckter varje dag. Upptäckarscout blir man när man är tio år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som upptäckare direkt.

Efter två år som spårarscout går man vidare för att bli upptäckare. Upptäckare kallas den åldersgrupp som är mellan 10 och 12 år. I Drakarna har vi 2 Upptäckaravdelningar, Sjöodjuren och Vågbrytarna.

I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

När man är upptäckarscout får man lära sig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sådant som är väldigt bra att kunna. I patrullen bestämmer man själva vad man vill göra, det kan vara allt från att lära sig om sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouter lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

Upptäckarscouter får dessutom lära oss att hantera kniv o yxa och den som lärt sig bra kan avlägga prov.

Kniv- och yxbevis krävs för att få bära kniv och använda yxa o såg.

Läger och hajker är oftast lite längre än för Spårarscouter. Man kan förstås börja i scouterna direkt på en Upptäckarscoutavdelning. Man börjar lära sig på den nivå man själv är och med patrullkompisars och scoutledarnas hjälp kommer man snabbt ikapp de som kanske gått längre tid i scouterna