Spårarscout

I Drakarna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du är åtta år, och var beredd på äventyr redan från första dagen.

Spårarscouter är våra yngsta scouter och vi har våra 2 olika avdelningar, Sjöbusarna och Vindarna.

Hos oss får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus. Man kan hitta på nästan vad som helst i Scouterna, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man

kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Man lär sig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker. Vi har ingen avbytarbänk.

För de spårarscouter som kan simma minst 200 meter blir det också en hel del segling.

Vi övar också simning och alla ska försöka ta första simmarmärket.

Det blir självklart bara de mest grundläggande kunskaperna men dessa lärs ut under seglingspass med ledare. På somrarna kan det också bli mycket segling med optimistjolle.