Äventyrarscout

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir äventyrarscout när du blir tolv år, många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som äventyrare direkt.

Som äventyrarscoutscout tar man då till sist steget in i patrullen helt.

Man träffas fortfarande hela avdelningen de flesta möten men en stor del av mötestiden går åt till att lösa egna problem i patrullen. Patrullen får tillgång till ett eget patrullrum. Vissa möten kan även vara så kallade patrullmöten då man träffas hemma hos någon i patrullen. Tillsammans med patrullkompisarna är Äventyrarna med och bestämmer vad scoutverksamheten ska gå ut på, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på internationella äventyr.

Som Äventyrarscout lär man sig självklart mer om båtarna och man är nu redo att ta steget att patrullen själva får segla båtarna. På patrullnivå är man ofta också ute och vandrar på sina hajker, antingen på våren/hösten men också på vintern.

Äventyrarscout är man i tre år. Under dessa tre år hinner man utvecklas mycket i livet både i och utanför scouterna och det är då viktigt att de äldre kan hjälpa de yngre. Oftast är

patrullerna utformade så att det finns minst en "tredje-års-patrullscout".

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång. Många väljer att konfirmera sig som scouter, men inom Scouterna ryms alla oavsett vad man tror på.