Nyheter

Datum: 23-12-2018

Hej Drake!

Stort tack för en fantastisk termin fylld med upptäckter, äventyr och utmaningar. Nedan finner ni information om den kommande terminen, samt kort tillbakablick på det gångna året och styrelsens arbete.

Behov av ledare

Trots all fantastiskt arbete våra ledare och funktionärer gör så finns det alltid behov av mer hjälp. I dagsläget har vi ett par avdelningar som står inför svårigheter till vårterminen. Som ledare får man lära sig mycket, inte bara om scouting och verksamheten med även om sig själv och människor i sin närhet. Det är en oerhört givande aktivitet som ger mycket energi. Ta chansen att bli en del av vårt ledarteam redan nu!

Sommar 2019

I sommar ska alla kårens avdelningar åka på kårläger på Vässarö vecka 32. Se till att boka in den veckan i kalendern redan nu! Vidare information samt anmälan kommer ut till alla avdelningar under våren. Är du som ledare eller funktionär intresserad av att vara med i en lägerkommitté? Hör av dig till Erik Gustafsson (lägerchef) eller någon i styrelsen.

Terminsstart

Fastän vi nyss hälsade varann god jul så börjar ledarna ladda inför den nya terminen redan nu! Vecka 3 är det terminsstart med vanliga avdelningsmöten. Håll utkik efter mer info från dina avdelningsledare!

VP 2019 - 13/1/2019

Kårens alla ledare och utmanare är varmt välkomna till verksamhetsplanering i Valhall från kl 10.00 den 13:e januari. Under dagen planerar vi för terminens alla aktiviteter, men även diskuterar vart Drakarna ska vara i framtiden och hur vi ska ta oss dit. Vidare information samt anmälan finner du i din inkorg från Erik Wallin.


Familjescouter

Det senaste året har familjescouting blivit introducerat i Drakarna. I familjescouterna samlas de scouter som ännu inte hunnit bli spårare tillsammans med familj för att uppleva scouting tillsammans.


Julförsäljning och Ålstensgatans julmarknad

2018 var ett rekord-år för Ålstensgatans julmarknad! Ett stort tack till alla som hjälpt till med julmarknaden och julförsäljningen, tillsammans kan vi åstadkomma mycket.

Styrelsens arbete

På stämman i september välkomnade vi en ny ledning till vår styrelse. Erik Wallin (ordf.) har tillsammans med hela styrelsen arbetat extra hårt med ett par nya projekt.

GDPR

I och med de nya GDPR-lagarna som kommit under året måste vi skapa nya rutiner och strukturer genom hela vår verksamhet för att möta de nya kraven. Mer information kommer gå ut till samtliga medlemmar inom kort.

A-båt

Årets stämma gav styrelsen fullmakt (inom vissa ramar) att införskaffa en ny A-båt. Idun som varit med kåren sedan 1983 förbereds nu för att skrotas. Båtkommittén och styrelsen ser fram emot att köpa en ny A-båt för att ersätta Idun under det kommande året.

Drakarna.se 2.0

För ett par veckor sedan lanserades vår helt nya hemsida! Precis som innan når du den genom att gå in på drakarna.se. Hemsidan är fortfarande under utveckling så om du saknar något eller har några synpunkter, maila info@drakarna.se!

Utbildning, anpassad ledarskap

Till våren kommer det hållas en utbildning i anpassad ledarskap för kårens ledare. Det är en självklarhet för alla ledare inom Drakarna att ha kunskap för att kunna möta alla scouter i alla lägen. Vid den här utbildningen kommer vi jobba med en extern expert för att kunna utvecklas tillsammans. Datum för kursen kommer presenteras på verksamhetsplaneringen i januari.

Har du några frågor eller funderingar? Du kan alltid maila oss på info@drakarna.se eller nå alla i styrelsen på ks@drakarna.se.

Varma Julhälsningar

Drakarnas Styrelse

via, Ebba Brundin

Kårsekreterare