Nyhetsbrev mars

Datum: 17-03–2020

Hej hallå!

I lite oroliga tider som dessa när ämnet alla pratar om av coronaviruset tycker jag att det är skönt att visa saker i vardagen kan få flyta på som vanligt. Drakarnas veckovisa verksamhet fortgår än så länge och nu i veckan har äventyraravdelningarna till exempel haft sjukvård på schemat och fått besök av läkarstudenten Erik Rydin. Erik har lärt oss allt om hur man tar hand om små sår och brännskador, hur man sköter hygien på hajk och även hållit i en HLR-utbildning. Mycket spännande och lärorikt möte hälsar vi som var där!

Sugen på att bli scoutledare?

Nu har arbetet med att sätta ihop ledarteamen inför hösten börjat. Kanske är det just du som läser detta som skulle vara perfekt som ledare eller assistent på någon av Drakarnas avdelningar? Gå in här för att anmäla ditt intresse!

Varvsdagar

Under våren anordnar Båtkommittén varvsdagar för att göra kårens båtar redo för seglingssäsongen. Kom ner till varvet, hjälp till och passa på att lära dig något nytt! Varvsdagarna för våren är planerade till 29:e mars samt 5:e och 19:e april. Vi kommer hålla på mellan kl. 10 - 15 och kåren bjuder på korv till alla som kommer!

Coronavirus Covid-19

Drakarnas sjöscoutkår följer Folkhälsomyndighetens och Scouternas riktlinjer och rekommendationer rörande spridning av coronaviruset. Vi fortsätter i dagsläget med veckovis verksamhet som vanligt men uppmanar alla scouter som visar symtom på luftvägsinfektion att stanna hemma. Här kan du läsa mer om Scouternas arbete och vilka nationella scoutarrangemang som påverkas av viruset.

Draksommar

Vi hoppas på att kunna bedriva verksamhet som vanligt i sommar och vill därför påminna om att anmäla sig till Draksommar med segling och annat kul. Här kan man läsa mer och anmäla sig.