Nyhetsbrev mars

Datum: 19-04–2020

Hallå på er!

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig påsk, fått lite sol på näsorna och ätit lite för mycket godis. Min påsk bestod till stor del av långa skogspromenader med min hund Molly.

Nu när våren börjar komma på riktigt och världen är lite upp och ner och det är svårt att leva helt som vanligt tänkte jag passa på att ge lite tips på roliga saker att göra utomhus. Varför inte ta med hela familjen eller bästa kompisen ut och:

  • Testa Geocashing, en slags skattjakt i naturen eller på stan
  • Köra naturbingo, se vem som först får en hel rad naturföremål. Bingobricka finns bland annat att ladda ner här
  • Bjud med närmsta grannarna för utomhuslekar på en äng i närheten. Leta fram kubb, boulespelet eller hitta på andra lekar och tävla. Kanske barnen mot vuxna?
  • Med så fint väder som det varit utomhus sista dagarna börjar det bli dags för cykelfixardag. Tvätta cyklarna, pumpa däcken, testa ringklocka och bromsar. Efteråt passar det perfekt att cykla en litenna sväng och ha fika-picknick.

Båtarna

Under ett par helger nu under mars och april har båtkommittén arbetat med att få alla kårens båtar klara inför seglingssäsongen. De vill hälsa ett stort tack till alla som kommit ner till varvet någon dag för att hjälpa till!

Materialdag

På lördag 25:e april kommer vi ha en materialdag i Valhall för alla ledare och funktionärer i Drakarna. Mellan kl. 12 – 17 ska förråden ska städas och rensas. Maila till ullis@drakarna.se och anmäl att du kommer, kåren bjuder på fika för alla som dyker upp.

Hajker

På grund av rådande situation kan de komma att ske förändringar kring vårens planerade hajker. Vi vill påminna om att stämma av med avdelningsledarna för ditt barns avdelning vad som gäller och kolla mailen lite extra noga för aktuell information.

Ledare eller funktionär

Drakarna är beroende av alla fantastiska ledare och funktionärer som sköter avdelningar, båtar och annat annat som krävs för verksamheten. Om du vill vara en dessa hjältar inför hösten, gå in och fyll i ledarformuläret på hemsidan här.