Nyhetsbrev augusti

Datum: 2021-08-26


NYHETSBREV DRAKARNA AUGUSTI

Äntligen scouting igen!


För mig som tyvärr missade sommarseglingarna och MiniScout har det varit ett långt uppehåll så nu känns det härligt att äntligen vara igång igen. Vissa avdelningar har redan hunnit ha sitt första möte för terminen och för andra väntar kanske möte ikväll eller till helgen.


Nu lagom till terminsstart kan jag avslöja att kåren har slagit nytt rekord i antalet medlemmar. Det har vi alla våra nya Spårare att tacka för så till er säger jag varmt välkomna till Drakarna! Superkul att vi blivit så många, det är alltid roligt att få välkomna nya ansikten in i gemenskapen.


Jag vill påminna om att fortsättningsvis avstå mötena om du eller någon där hemma uppvisar förkylningssymptom och att vara noga med att tvätta händer innan mötena. Har vi klarat att hålla verksamheten igång under tre annorlunda terminer så ska vi väl klara en till!


Catarina Sparre, informationsansvarigScouternas Dag

Lördag den 25 september är det Scouternas Dag i Judarskogen i Bromma. Scouternas Dag är en tävling för alla kårer i Stockholmsdistriktet där man tävlar åldersvis mot varandra i massor av spännande scoutgrenar. I år är det vi från Drakarna som är med och arrangerar tävlingen och vi tar tacksamt emot hjälp från föräldrar och ledare/assistenter som kan vara funktionärer eller gå med en tävlande scoutgrupp. Maila till catarina.sparre@drakarna.se och anmäl ditt intresse.


Kårstämma

Söndag den 26:e september kl. 16.00 kommer vi att hålla kårstämma hos Drakarna i vår stuga Valhall. På kårstämman beslutar man bland annat vilka som ska sitta i kårstyrelsen och vad för mål verksamheten ska ha det kommande året. Alla som är medlemmar i Drakarna har rösträtt på mötet och är inbjudna till denna dag. Alla handlingar, det vill säga dokument som tar upp kårens ekonomi, vad vi gjort på möten och läger senaste året och förslag på vilka som ska sitta i styrelsen till nästa år kommer skickas ut en vecka innan stämman. Styrelsen bjuder alla som kommer på fika så gå dit och gör din röst hörd!


Drakarnas hemsida