Nyhetsbrev november

Datum: 2010-11–17

Har ni sett vilken härlig bild som togs under Upptäckarnas hajk här i början av november! Båda avdelningarna tog en gemensam vandringsdag i Tyresta nationalpark som avslutades med ljusspår och lägerbål.

Även fast det mörknar snabbare på dagarna och kylan smyger sig på finns det mängder av skojigheter att göra utomhus. Det finns till exempel flera geocashingrundor som är reflexspår och som endast syns när det är mörkt ute (du kan läsa mer om geocashing här). Fast det är mörkt går det alldeles utmärkt att laga mat utomhus. Varför inte samla familjen runt en eldstad och grilla korv eller sätt upp stormköket och laga en höstgryta mitt i veckan? Vardagsglädje gör att helgen inte känns lika långt bort!


Julförsäljning

Drakarnas julförsäljning är i full gång, något som vi hoppas att ingen missat. Vi har lyckats förlänga det till den 26:e november så än finns tid att beställa handstöpta ljus, julkort eller varför inte Scouternas egen almanacka?

Gå in här för att lägga din beställning.


Namn A-båt

Alla avdelningar har nu under hösten fått en röst vardera i det stora uppdraget att namnge vår nya A-båt som köptes in här i somras. Rösterna är räknade och vi har nu äntligen ett namn att använda inför nästa säsong: Muminmamman

Båtkommittéen tackar för hjälpen med att namnge båten och hoppas att vi ska kunna ses till våren och döpa henne mer officiellt tillsammans.


Båtarna på torra land

Nu har alla Drakarnas båtar hittat upp på torra land och blivit iordninggjorda och täckta inför vintern. Båtkommittéen vill tacka alla som varit med och hjälp till under höstens varvsdagar, utan er hade arbetet aldrig blivit klart så snabbt och smidigt!

Är man intresserad av att hjälpa till med båtarna och lära sig mer om vad båtkommittéen gör får man gärna kontakta Lucas pålucas@drakarna.se så berättar han gärna mer.


Covid-uppdatering

Vi i kåren har fantastiska ledare och scouter som gör det möjligt för oss att bedriva verksamhet även under denna konstiga tid. Drakarnas styrelse har beslutat att tills vidare fortsätta med veckoverksamhet enligt tidigare policyutskick.

Alla möten hålls utomhus med handtvätt innan mötena och vi försöker dela upp oss så mycket det går. Som förälder ser vi gärna att man vinkar av och hämtar upp scouterna vid Valhalls kortsida (mot ishallen) så att vi lättare kan hålla avstånd.

Vi vill även påminna om att det är viktigt att hålla koll på mailen inför scoutmötena eftersom att möten kan behöva ställas in med kort varsel till följd av ledarbrist eller nya direktiv.