Sommarläger

Datum och pris

Drakynglen 10-11/8 400 :-

Spårare 8-11/8 1600 :-

Övriga 4-11/8 2100 :-


Om du har frågor prata med din ledare eller maila sommar@drakarna.se

Följ med Drakarna på piratäventyr i sommar. Hela kåren kommer vara på läger tillsammans på Vässarö i norra roslagen. Vi kommer att segla, bo i tält, leta efter skatter och mycket mer. Lägret äger rum vecka 32 och kommer att vara sommarens höjdpunkt.

Ett läger med massor av segling, äventyr, friluftsliv, utmaningar och gemenskap utlovas. Anmäl dig senast den 1:a maj, men gärna så tidigt som möjligt.


Pirat scoutfilm.mp4

Vanliga frågor

Vad kommer vi göra? Vi kommer ha ett sommaräventyr i piraternas tecken. Det kommer bjudas på nedgrävda skatter, kartor och pirater. Givetvis kommer vi segla, bada, bygga läger, leka, träffa vänner och uppleva äventyr tillsammans som på ett vanligt scoutläger.

Vilka får komma? Alla medlemmar i kåren är såklart välkomna. Beroende på hur gammal du är lägret olika långt! Är man lite yngre kan man såklart ta med sig en förälder.

Hur kommer vi bo? Eftersom det är läger kommer vi att bo i tält på ängarna på Vässarö. Vi kommer bo tillsammans i våra avdelningar. För de som tycker det är läskigt kommer vi ha ledare i tältet.

Kommer vi segla? Vi kommer segla massor med alla de båtar som redan finns på Vässarö. Vi kommer använda allt från optimister och kanoter till båtar som liknar våra Avantis till snabbare flermansjollar.

Hur kommer vi äta? Vi kommer att både äta och laga vår mat i vårt läger utomhus. Givetvis kommer det finnas ledare som leder matlagning men alla kommer att hjälpa till!

Hjälp jag kan inte äta …. På Vässarö finns mycket stor vana att hantera livsmedelsallergi, vi kommer få mat som passar alla.